Halmstad Hundrehab mobil logo
rehabilitering för hundar, friskvård för hundar, vattenträning för hundar, halland, halmstad, laholm, falkenberg, varberg

VATTENTRÄNING I VÅRT VATTENLÖPBAND

Vattenlöpbandet möjligör tidig start med träning för din hund för att komma igång med  belastning efter skada eller operation. Det är Skonsam träning  men ger ett högt motstånd och är perfekt för att hålla din hund vältränad. 

Hunden får träna avlastat i och med vattnets förmåga att minska kroppsvikten från lederna vilket är bra när vi börjar träna en hund som är ledopererad eller har ont pga ledförändringar.
Motståndet i vattnet som hunden arbetar mot, anpassning av vattennivån och hastigheten stimulerar muskler och rörelser. Varje individ får sin träning anpassade beroende på var i rehabprocessen de är.
 
Hunden tränar funktionellt vilket betyder att den tränar de muskler och rörelser hunden behöver i sin dagliga funktion.

Hunden tränar Stabilitet, styrka, kondition och hållningen påverkas positivt.

Träningen passar även mycket bra för äldre hundar som tappat mkt muskler pga nedsatt aktivitet, hundar med artros, diskbråck eller vid återträning efter en längre tids inaktivitet efter skada eller operation.

För överviktiga hundar är vattentrasken ett fantastiskt redskap som möjliggör träning utan att överbelasta lederna och gör det möjligt att öka muskelmassan och hjärt lungkapaciteten på ett skonsamt och för hunden ofta roligt sätt. 

Och sist men inte minst, den aktiva tävlande arbetande hunden kan nyttja det som ett  kompletterande träningsredskap som många uppskattar.

Varje djur har ett individuellt behov utifrån sina problem, aktivitetsnivå, ålder, ras osv. Här är det avsevärt viktigt att din terapeut har god kompetens för att bedöma om vattentreadmill träning är lämpligt, och hur det ska användas.