Complete

Pris:
450 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1803388
Antal:
Finns i lager
– Complete är ett fodertillskott du ger till din hund för att öka rörligheten. Complete rekommenderas till alla aktiva hundar. Utöver de kända positiva egenskaperna i hyaluronsyra så innehåller Complete bland annat zink som främjar pälsväxten. Vitamin A & D som är bra för hundens syn och Vitamin E som hjälper till att oskadliggöra fria radikaler.
Det kompletta fodertillskottet för aktiva hundar. 

Innehåll:
Tuggtabletter med köttsmak innehåller följande komponenter:
Glukosamin och kondroitinsulfat
Glukosamin och kondroitinsulfat är två naturligt förekommande molekyler i ledbrosket som bidrar till normal broskomsättning.
Hyaluronsyra
Hyaluronsyra finns normalt i ledvätskan och ledbrosket hos alla däggdjur. Hyaluronsyran är en viktig komponent i leden för att den ska fungera normalt bla bidrar den till näringsutbytet mellan ledvätskan och brosket.
Omega-3 med fiskolja
Det finns två viktiga fettsyror i fiskolja som kallas EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra), och dessa finner man i cellmembranen i kroppens alla celler.
Idag finns det studier som visar på klara samband mellan kroppens nivå av de långa Omega 3-fettsyrorna EPA (eikosapentaensyra) samt DHA (dokosahexaensyra) och upprätthållandet av bentäthet, ledernas rörlighet och hjärnans och ögonens funktion.
Vitamin E
Vitamin E har två funktioner. Den är en antioxidant som håller fiskoljan färsk och den oskadliggör fria radikaler i kroppen (ämnen som kan skada kroppens celler, proteiner och arvsmassa).
Vitamin C
C-vitamin (Askorbinsyra) deltar vid bildning av kollagen, en viktig komponent i brosk och ben. C-vitamin är antioxidant – cellernas försvar mot fria radikaler.
Mangan
Mangan har betydelse för utvecklingen av brosk och ben.
Vitamin B2, B5 och B6
Vitamin B2 är även en av kroppens viktigaste antioxidanter. Vitamin B6 behövs för en normal nerv- och muskelfunktion samt för bildandet av röda blodkroppar och antikroppar.
Vitamin B5 påskyndar celltillväxten och stimulerar på så sätt sårläkning, reparation av skador på hud och slemhinnor. Det fungerar även som antioxidant. Vitamin B5 påverkar även hudens fuktbalans så att pälsen ser friskare och glansigare ut.
Vitamin A och D
A-vitamin (Retinol) är bäst känt för sin funktion i ögats näthinna. Där ingår det i synpigmentet, som “fångar upp”ljuset och ser till att det skickas en signal till hjärnan.
D-Vitamin behövs för kroppens omsättning av fosfat och kalcium
Zink
Zink främjar pälsväxten, bildandet av ben och läkandet av sår.
Innehåller 60 tabletter.
Dosering hundar under 23 kg – 1 tablett per dag (1 burk räcker 2 månader)
Dosering hundar över 23 kg – 2 tabletter per dag (1 burk räcker 1 månad)