Eggboll 85 cm K9-Design

Rea:
699 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1856152
Typ:
eggboll Cerice 85 cm
Antal:
Finns i lager
Eggboll,  Storlek small, 85 cm diameter från K9-design färg: Cerice
ordinarie utpris 799:-

Den unika formen på äggbollen gör att den får en större kontaktyta med golvet, vilket bidrar till ökad stabilitet under användandet.
Äggbollarna är tillverkade i ett exklusivt material som gör att bollen sakta sjunker ihop om det uppstår ett litet hål eller en reva i den.
K9 Designs äggbollar är tillverkade i ett material som dessutom gynnar ett bättre fäste för hundens tassar.
Äggbollen är ett bra komplement vid friskvårdsträning. Man anpassar boll efter hundens längd, den ska kunna ha lederna under sig när den arbetar på äggbollen.

Med balansbollträning kommer man åt muskler som annars är svåra att aktivera vid vanlig träning eller promenader på plana underlag. Det är de små lednära musklerna i ben och ryggrad som aktiveras och som är viktiga för stabilitet i kroppen och ger en effektiv skadeförebyggande verkan. 

träningsformen är effektiv både för friskvård och vid rehabilitering.  
Du får starkare band till din hund och ert samarbete förbättras. många ängsliga hundar får ofta ökat självförtroende med bollträning.

Viktigt!
När du tränar hunden med en boll är säkerheten det primära! Innan ni börjar träningen är det viktigt att se till att bollen är stabil och inte riskerar att rulla iväg åt sidan vilket resulterar i att hunden faller och kan skada sig och blir rädd för träningen.

ta hjälp med instruktioner om du är nybörjare. Har din hund varit skadad är det en rekommendation att ta hjälp av en utbildad terapeut.

Bollen skall fyllas med luft till sin maximala storlek innan man börjar använda dem. 
Första gången fyller du eggbollen med luft 90 % av max storlek, låt den vila 24 timmar och fyll sedan till 100% av bollens storlek och den är klar att användas.

Reducera hundens klolängd för att undvika kloskador och bollen håller längre.  Håll bollen borta från värmeelement och vassa kanter. 

Notera att detta är ett träningsredskap som endast ska användas när du är tillsammans med hunden, det är ingen leksak!