Halmstad Hundrehab mobil logo

Eggboll 55 cm - K9-design

Rea:
499 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1804055
Typ:
eggboll
Antal:
Finns i lager
Eggboll,  Storlek small, 55 cm diameter från K9-design färg: Cerice
ordinarie utpris 599:-

Är din hund vältränad?
Hur förbereder du din hund inför ex en tävling, längre vandring etc? 
eller du kanske bara vill ha roliga övningar med din hund?

Med balance bollträning kommer man åt muskler som annars är svåra att altivera vid vanlig träning eller promenader på plana underlag. Det är de små lednära musklerna kring lederna och ryggrad som aktiveras och som är viktiga för stabilitet i kroppen och ger en effektiv skadeförebyggande verkan. 

balansbollträning är en effektiv träningsmetod både för friskvård och rehabträning. 
Du får starkare band till din hund och ert samarbete förbättras. många ängsliga hundar får ofta ökat självförtroende med bollträning.

Viktigt!
När du tränar hunden med en boll är säkerheten det primära! Innan ni börjar träningen är det viktigt att se till att bollen är stabil och inte riskerar att rulla iväg åt sidan vilket resulterar i att hunden faller och kan skada sig och blir rädd för träningen.

ta hjälp med instruktioner om du är nybörjare. Har din hund varit skadad är det en rekommendation att ta hjälp av en utbildad terapeut.

Bollen skall fyllas med luft till sin maximala storlek innan man börjar använda dem. 
Första gången fyller du eggbollen med luft 90 % av max storlek, låt den vila 24 timmar och fyll sedan till 100% av bollens storlek och den är klar att användas.

Reducera hundens klolängd för att undvika kloskador och bollen håller längre.  Håll bollen borta från värmeelement och vassa kanter. 

Notera att detta är ett träningsredskap som endast ska användas när du är tillsammans med hunden, det är ingen leksak!