Primero TOTAL


Är ett unikt fullfoder, utan tillsatt socker. Utvecklat av hästfysiologer i samarbete med veterinärer.

Ett foder baserat på vetenskap och sunt förnuft. Spannmålsfritt, fiberrikt, komplett kompletteringsfoder med skonsam, uthållig energi. Lågt innehåll av socker och stärkelse. 
Om din häst inte klarar sig enbart på grovfoder är TOTAL ett unikt komplement, ett friskvårdande, enkelt, tryggt, ekonomiskt foder som utgår från hästens egen förmåga att ta upp näring. Ett foder för alla hästar, alla dicipliner, alla åldrar….

INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Hackelse och Gräspellets 
Fiberinnehållet är av stor betydelse, därför kom gräspellets av högsta kvalitet, fiberskal och färskt torkat gräs av olika arter att utgöra basen för fodret. Detta stimulerar också hästens medfödda tuggbehov som är upp till 40 000 tuggrörelser per dygn för att hästen ska känna ett ”mättnadsbehov”. Hästen tuggar fodret långsamt och länge vilket gör att det bildas saliv som fungerar som buffert mot magsyra, och det förhindrar även bildningen av sk. vassa emaljåsar på tänderna, vassa tandkanter som bildas pga. minskade rörelser av underkäken i sidled när hästen tuggar spannmålsbaserad foder.

Linfröpellets
Energi tillförs i form av fiber från linfrö samt olja, som är lättsmält för hästen och främjar lugn, uthållig energi, samt har en god Omega profil.

Svart solrosfrö
Svart solrosfrö, mycket höga nivåer av antioxidanter, olja, mineraler och naturliga fibrer.

Ärtor
Mikroniserade ärtor för god proteinförsörjning, hög andel av aminosyran Lysin

Vitamin och Mineraltillägg, Elektrolyter
Innehållet av vitaminer och mineraler såsom vitamin E och selen möter de senaste forskningsrönen, tillsammans med elektrolyter som ska ersätta svettförluster och hjälpa till att förhindra för tidig uttröttning hos arbets- och tävlingshästar.

Yea-Sacc 1026™, Myntha
Färsk torkad mynta har satts till för deras välgörande egenskaper på bland annat fodersmältningen, tillsammans med den väl utforskade levande jästsvampen Yea-Sacc 1026™ .Yea-Sacc1026™, är en levande jästkultur av en specifik stam. Den stimulerar bakteriefloran och ger en förbättrad grovtarmsfunktion.

VERM-X
VERM-X är en blandning av 100% naturliga örter som sammansatts speciellt för tarmens hygien och för upprätthållande av en god pH balans. Verm-X innehåller bl. a. pepparmynta, timjan, kanel, echinacea, renfana, kvassia, ålandsrot, fänkål, snärjmåra, nässla och rödalm.

Primero Equine garanterar att inga förbjudna substanser, som strider mot dopingreglerna i F.E.I och the Jockey Club of Great Britain, används vid tillverkning av fodret. Primero TOTAL innehåller inga konserveringsmedel. Sjuka hästar och konvalescenter bör utfodras individuellt.

För beställning var god ring 0706-20 26 16
Pris 280:-/säck
säljes i 15 kg säckar
Kan beställas i större partier. Vid beställning av minst 20 säckar reducerat säckpris. Ring för mer information.