Halmstad Hundrehab mobil logo

Stabilitetsträning - neuoromuskulär träning

En frisk och vältränad hund har ett ben i vardera hörn, en stark rygg som orkar hålla uppe kroppen mot gravitationen i stående och i rörelse, den har ett väl fungerande signalsystem som rekryterar rätt muskler i rätt tid med rätt kraft. En skadad individ, eller en individ som genomgått en operation, varit i vila en längre period eller tappat konditon pga övervikt och/eller ledproblem såsom ex artros tappar både styrkan och uthålligheten i hållningsmusklerna samt får ett sämre signalsystem. 
När vi pratar om att vi tränar stabilitet, proprioception och neuromuskulära funktioner, det är då vi pratar om den träning som just återställer de funktioner den friska hunden har.
Detta kan vi göra på många olika sätt. Vattenträningen i vattenlöpbandet bidrar till detta, att träna med balansbollar, kuddar, dynor, plattor, cavaletti, skritt i terräng, olika ståövningar. Alla dessa metoder bidrar till just detta.  
Men även en frisk hund som fungerar bra och är stark med bra kontroll, kan även den ha nytta av mer riktad träning. Även om den redan är bra, kan den alltid bli ännu bättre.

Stabilitetsträning för hundar, coreträning för hundar, sjukgymnastik för hundar, fysioterapi för hundar, hundrehab, halland, halmstad, varberg, falkenberg, laholm, båstad